Начин на приготвяне
Четири яйца разбиваме с вилица в дълбока купа заедно с щипка сол. Слагаме сол, ако сиренето не е много солено. Натрошаваме сиренето в отделна чиния.
Към разбитите яйца слагаме 1/2 ч.ч олио. В 1 ч.ч кисело мляко слагаме 1 ч.л сода за хляб. Разбъркваме киселото мляко със содата с малка лъжичка и след като шупне я слагаме при яйчената смес. Разбъркваме всичко.
Прибавяме 2 ч.ч брашно постепенно и разбъркваме отново. Най-накрая слагаме натрошеното сирене и отново разбъркваме. Всичко трябва да смеси добре.
Намазваме тава с олио и поръсваме с брашно дъното и стените. Изсипваме кашата и я заглаждаме равномерно да се разстели. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност на бърканата баница.
Правим си айран и след като е готова баницата я оставяме да изстине малко и я режем на квадрати.
Коментари