Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бъркана баница със сирене и кашкавал без кори

Бъркана баница със сирене и кашкавал без кори

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Бъркана баница със сирене и кашкавал без кори
Снимка: Мария Симова
2 / 5
05/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Когато не ви се точи, но наистина ви се хапва топла баница, опитайте този бърз вариант на Бъркана баница със сирене и кашкавал"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • кисело мляко - 200 г
  • масло - 120 г разтопено
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 120 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и прибавете киселото мляко, щипка сол и разтопеното масло, разбъркайте.

Прибавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвера, разбъркайте до еднородна смес.

Нарежете кашкавала на малки кубчета и го прибавете към сместа заедно с натрошеното на по-едро сирене, разбъркайте бавно и внимателно.

Намажете с малко масло правоъгълна тавичка и сипете сместа в нея, разпределете я равномерно.

Разбийте яйцето и намажете баницата отгоре, поръсете обилно със сусам.

Поставете тавата с мързеливата баница в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до готовност и златисто кафяв цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
515
41
30
20
10
Дай твоята оценка: