Начин на приготвяне
Направих тази бъркана баница два пъти за един ден и двата пъти просто се омиташе за нула време. Благодаря на Сия Рибагина за чудесната рецепта.
В дълбока купа разбиваме леко яйцата. Добавяме прясното мляко и захарта и отново разбъркваме.
Раздробяваме сиренето с ръце и го добавяме в купата. Настъргваме кашкавала и също го изпращаме в купата.
Разбъркваме добре всички съставки.
Тортила питката можете да я накъсате или да я нарежите на малки парченца.
Изсипваме малките късчета тортила в сместа и разбърквате много добре. Оставете я за десетина минути, за да може тортилата леко да се напои.
Формата, в която ще печем баницата, намазваме с олио или масло. Изсипваме сместа и изравняваме.
Печем в предварително загрята на 190-200 градуса фурна за 30 минути.
След като извадите баницата от фурната, веднага я отделете от стените на формата с помищта на дървена или силоконова щпатула и я прехвърлете в подходящ съд в зависимост от формата, в която сте пекли.
Готовата бърза бъркана баница с тортила по желание можете да поръсите със пудра захар.
Да ви е сладко! Ако и вие обичате баници от хляб, тази рецепта ще ви стане любима.