Немска палачинка

Dark AngelDark AngelНовак
09/04/2013
"Опитайте тази експресна, вкусна и пухкава Немска палачинка! Развихрете се с гарнитура по избор и свежи плодове!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 163
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете мекото масло в тава с незалепващо покритие с диаметър около 25 см и я пъхнете в затоплената на 200 градуса фурна.

Разбийте леко яйцата, колкото само да се смесят жълтъците и белтъците. Добавете към тях прясното мляко, брашното, захарта и солта, настърганата цитрусова кора и ваниловата есенция. Хубаво разбийте сместа и я сипете в тавата с разтопеното масло, което сте разстелили по дъното и стените на тавата.

Сложете немската палачинка да се пече за 15 минути на 190-200 градуса, след това намалете на 170 градуса и доопечете за още 15 минути. По време на печенето на немската палачинка не отваряйте фурната.

Когато е готова, изключете фурната, отворете леко вратата й и оставете палачинката вътре за 10 минути. Това се прави с цел да не се получи много рязка промяна в температурата и палачинката, която трябва да се е надула добре, да спадне.

Поднесете палачинката поръсена с пудра захар по желание, а може да я гарнирате с мед и плодове.

Рейтинг

5 11
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Anka Neykova
Anka Neykova
04.01.2017 22:31
по принцѝп в немската палачинка не се слага лимонова кора ,..немцѝте го сервират с кленов сироп ,аз също го направих и много ми харесва немската палачѝнка с изключение че не сложих есенцѝя и лѝмонова кора. направих го по традицѝонният начин ,както я приготвят немците .
0
0
веси
веси
29.02.2016 13:59
Това го ядем от преди 50 години.Наричаме го млечник
0
0
zoia
zoia
22.06.2013 21:56
of naprav nemska
0
0