Начин на приготвяне
Слагаме в тенджера няколко пръста вода да заври. Поставяме ветрило (кошница) за готвене на пара, така, че нивото на водата да не го покрива, а да е малко под него.
Обелваме и нарязваме на кубченца (нито едри - нито ситни) картофите и тиквата.
Сипваме ги да се готвят на пара и периодично ги разбъркваме внимателно, за да се преобърнат - горните да слезнат на дъното и да могат и те да се сварят.
Щом са готови, пресипваме леко изстиналите зеленчуци в друг дълбок съд, в който ги разбъркваме с на ситно нарязаните листенца пресен лук.
Овкусяваме с хималайската сол, шарлана, черния млян пипер и кимиона (пожелание) и отново разбъркваме равномерно. Поднасяме в 2 порции. Много си подхожда с пържени яйца!
Ароматна картофена салата с тиква и пресен лук, приготвена на пара! Лесна и здравословна!
Чудно вкусно!