Три вида вкусни оризови палачинки

Vili NaidenovaVili NaidenovaНовак281
08/03/2019
"Ето и нещо по темата Изкуството да приготвиш вкусни палачинки и да се наслаждаваш на живота"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • оризово брашно - около 1 кг
  • сол
  • захар
  • чай - 2 пакетчета от джинджифил и канела
  • сладко от боровинки
  • какао - на прах
  • масло - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви три различни вида оризови палачинки, защото стандартните такива палачинки са малко безвкусни заради самото брашно.

Пригответе си три различни купи, в които ще бъркате различните смеси. Разделете си киселото мляко, содата, брашното, олиото и яйцата на три. От трите чаши вода едната я направете на чай с джинджифил и канела, но без захар.

Първа смес:

И така - в първата купа сложете едното яйце и го разбийте, към него прибавете една трета от киселото мляко с разбитата една трета сода в него. Прибавяте една трета от олиото, малка щипка сол и щипка захар и чашата чай, но той трябва вече да е охладен. Следва прибавянето на брашното (тук няма точни мерки просто самата смес трябва да стане малко по-рядка от боза). Разбийте добре и по ваш вкус може да прибавите и още канела на прах към сместа.

Втора смес:

Смесвате една трета от киселото мляко, една трета сода, едно яйце, една трета от олиото, малка щипка сол и захар, 1 ч.ч. вода, разбивате и прибавяте от брашното (тук няма точни мерки просто самата смес трябва да стане малко по-рядка от боза).

След като се смеси всичко прибавяте от боровинковото сладко, като гледате да е повече от самата течност на сладкото и по-малко от плодчетата. Колкото повече слагате, толкова повече ще се усеща и сместа ще става по-сладка, но не прекалявайте, защото при печене палачинките ще започнат да се карамелизират и ще прегарят.

Трета смес:

Повтаряте всичко от втората смес докато стигнете до прибавянето на сладкото, вместо него прибавяте какао на прах. В тази смес щипката захар нека да е по-щедра.

И трите смеси са готови и можете да започнете с печенето. Използвайте тиган с незалепващо покритие, така ще използвате по-малко масло за тигана. Изпечените палачинки леко намазвате с масло, докато са все още топли.

Бон Апети.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар