Начин на приготвяне
В купа смесваме бяло брашно (8-9 с.л.), шипково брашно (1 с.л.), ябълково брашно (1 с.-л.), бакпулвер (1 к.л.) и кафява захар (1 с.л.). Може количествата на видовете брашна да е в предпочитано съотношение. Разбъркваме добре всички сухи съставки и към тях, като продължаваме разбъркване, постепенно наливаме хладка вода, докато получим рядко палачинково тесто. Оставяме тестото на хладно за 5-10 минути.
Печем палачинки в намазан с олио незалепващ тиган за палачинки. Палачинките да не са много големи, защото са по-мекички и по-трудно се обръщат при печене.
Внимаваме да са добре изпечени отдолу и тогава ги обръщаме да се запекат и от другата страна. Помагаме си с по-голяма шпатула.
Сервираме готовите палачинки със сладко по вкус и глазираме-намазваме с топинг от плодове.