Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Палачинки без яйца и мляко и с три вида брашно

Палачинки без яйца и мляко и с три вида брашно

Палачинки без яйца и мляко и с три вида брашно
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6 бр.
"Побързайте, ако не сте опитвали такива палачинки досега, че скоро и последните две ще излапаме"

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 8 - 9 с.л. пшенично
  • шипково брашно - 1 с.л. или повече на вкус
  • ябълково брашно - 1 с.л. или повече на вкус
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • вода
  • олио
  • сладко
  • топинг - от плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме бяло брашно (8-9 с.л.), шипково брашно (1 с.л.), ябълково брашно (1 с.-л.), бакпулвер (1 к.л.) и кафява захар (1 с.л.). Може количествата на видовете брашна да е в предпочитано съотношение. Разбъркваме добре всички сухи съставки и към тях, като продължаваме разбъркване, постепенно наливаме хладка вода, докато получим рядко палачинково тесто. Оставяме тестото на хладно за 5-10 минути.

Печем палачинки в намазан с олио незалепващ тиган за палачинки. Палачинките да не са много големи, защото са по-мекички и по-трудно се обръщат при печене.

Внимаваме да са добре изпечени отдолу и тогава ги обръщаме да се запекат и от другата страна. Помагаме си с по-голяма шпатула.

Сервираме готовите палачинки със сладко по вкус и глазираме-намазваме с топинг от плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: