Начин на приготвяне
За блата смесваме какаото с врялата вода. Разбиваме белтъците на сняг и постепенно добавяме половината захар до образуване на твърди връхчета.
Разбиваме жълтъците с останалата захар, добавяме олиото, пресятото с бакпулвера брашно и какаото. Разбъркваме всичко добре и на няколко пъти добавяме разбитите белтъци, като разбъркваме внимателно с шпатула.
Изсипваме сместа в тава, застлана с хартия и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 20 минути.
Оставяме да се охлади. Начупваме блата и смиламе в чопър. Добавяме шоколада и бъркаме, докато се образува лепкаво тесто.
Оформяме топчета от тестото и ги слагаме да стегнат в хладилник за 15-20 минути.
За глазурата загряваме сметаната и разтапяме шоколада в нея.
Вадим топчетата от хладилника. Взимаме една пръчица, потапяме върха и в глазурата и я забиваме в топчето.
След това потапяме цялото топче в нея и оставяме да изсъхне. Може да се украсят с различна декорация.
Коментари