Начин на приготвяне
Индийско златно мляко - толкова магично и на вкус и на полезни качества и същевременно толкова лесно за приготвяне!
Сваряваме 1 ч.ч. домашно прясно мляко, като е готово, добавяме и куркумата, разбъркваме хубаво и равномерно и заедно ги оставяме да поврят за няколко минути, тъй като на куркумата ѝ е нужна задължителна термична обработка! Препоръчително е куркумата да е истинска индийска, по възможност закупена от индийски магазин, тъй като по-разпространената в хранителните магазини подправка куркума има вероятност да е смесвана с къри.
Наливаме в чашата, подслаждаме с мед или кафява захар и му се наслаждаваме още докато е топло!
Можем и да не правим Златното мляко сладко на вкус, а да го усетим натурално без добавки. Някои ценители на вълшебната напитка добавят в млякото с куркумата по време на варенето - съвсем накрая, малко преди да свалим от котлона - малко черен млян пипер около 1 щипка, тъй като се твърди, че той активира още повече чудотворните качества на индийската куркума.
Но на вкус е най-подходящо като е подсладено! Уникално вкусно и засищащо - достатъчно да замени едно от храненията през деня, като например закуската!
Изключително здравословно! Златното мляко лекува над 600 болести!
Приятно загряващо и с нежна млечна плътност!
Чудно Вкусно!