Супа Минестра в гърне

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Супа Минестра в гърне4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Онази супа, за която всички говорят, е вече тук - Минестра, но приготвена в гърне"

Необходими Продукти

  • пилешки бульон - 5 ч.ч. основа (по рецепта)
  • зелен фасул - ½ ч.ч.
  • грах - ½ ч.ч.
  • нахут - ½ ч.ч.
  • фиде - 3 с.л.
  • картофи - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена пиперка
  • селъри - 2 стръка
  • домати - 2 бр., настъргани
  • лук - 1 глава, голяма кромид
  • моркови - 2 бр.
  • царевица - 3 с.л., от консерва
  • зехтин - 4 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • сметана - 100 мл за гарниране
  • мащерка - 2 - 3 стръкчета прясна
  • лимони - ½ бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът нарязваме на ситни зарчета и го сотираме в зехтина. Към него добавяме селърито, червената пиперка и моркова, нарязани на ситни кубчета.

След като зеленчуците се задушат, прибавяме пилешкия бульон и настърганите домати.

Овкусяваме със сол и черен пипер. Добавяме и ароматни подправки - дафин и прясна мащерка.

Поставяме капака на глиненото гърне и намаляваме температурата на котлона. Супата къкри за около 15 минути.

Прибавяме последователно и останалите зеленчуци - грах, зелен фасул, нарязаните кубчета картофи и нахута.

Супата къкри много слабо до сваряване на съставките ѝ.

Петнадесет минути преди да отстраним супата от котлона, прибавяме царевицата и фидето.

Накрая аранжираме порциите зеленчукова супа със стръкчета прясна мащерка и резенче лимон.

Поднасяме супата Минестра в гърне топла, като я гарнираме със сметана по желание.

Поръсете и с настърган пармезан.

Адаптирана от книгата Пътешествие с нож и вилица по света, с малко промени

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: