Свинско в гърне

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свинско в гърне1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Няма как да сгрешите с тази рецепта - вкусно и лесно свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1, 5 кг
  • лук - 4 - 5 малки главички
  • картофи - 5 - 6 броя
  • домати - 5 броя
  • вино - 200 - 300 мл бяло
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - пресен, накълцан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета и го сложете да се запържи, колкото да си смени цвета в олиото. Поръсете го с брашното и го прехвърлете в гърнето.

Прибавете нарязаните на половинки малки главички лук, обелените и нарязани картофи, ситно нарязаните домати и цели скилидки чесън.

Объркайте леко и прибавете подправки на вкус. Долейте виното и малко топла водичка, затворете гърнете и го запечатайте с тесто отстрани. Сложете го да се пече на слаб огън за 2-3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ицо
Ицо
Звучи лесно и бързо приготвяне ,ще опитам и ще ви пиша.
05.02.2012 09:18