Сарми в гърне

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Сарми в гърне1 / 3
01/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • кисело зеле - 1 кг
  • масло
  • черен пипер
  • кимион
  • бахар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се накисва във вода за 1 час. Празът се реже на ситно и се задушава в мазнина. След това към него се добавя и оризът. Сместа се оставя да покъкри няколко минути на огъня и се сваля.

Към нея се добавя каймата и се поръсва с подправките. От приготвената плънка се взема по малко и се поставя в зелевите листа. След което те се свиват като пакетчета. Нареждат се по дъното на гърне върху няколко разпънати зелеви листа.

Когато всички сарми се наредят, се слагат още листа и се покриват с вода. Гърнето се затваря и се слага в студена фурна, която в последствие се включва на 180 градуса. Сърмите се готвят около 90 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ДОРА ХОЛЯНОВА
ДОРА ХОЛЯНОВА
Гърнето допълнихме с червени чушки с боб.
10.02.2019 04:03