Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Кантучини»Кантучини с овесени ядки (италиански двойно запечени сладки)

Кантучини с овесени ядки (италиански двойно запечени сладки)

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Кантучини с овесени ядки (италиански двойно запечени сладки)
Снимка: Живка Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
16
"За най-специалните хора само най-доброто - уникални италиански двойно препечени сладки, познати на ценителите още като кантучини с овесени ядки"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 100 г (фини)
  • яйца - 2 бр.
  • сушени кайсии - 3 - 4 бр.
  • червени боровинки - 50 г
  • портокали - 1/2 бр.
  • бадеми - 100 г
  • канела - 1 щипка
  • кардамон
  • ленено семе - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените кайсии и бадемите нарежете на малки парченца. Разбъркайте всички продукти.

В малка тавичка върху хартия за печене оформете две рула. Запечете на 180 градуса с вентилатор. Извадете от фурната.

Нарежете на филийки и върнете във фурната за още 5 мин.

Стават много вкусни и хрупкави бишкоти.

За повече сладост на кантучините добавете и пресни фурми (5-10бр).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: