Картофени цървули аламинут

13/04/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"За да приготвите тези вкусни картофени цървули, трябва да разварите леко картофите, иначе няма да станат така неустоимо вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 702
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 3 големи, полусварени
  • кайма - 250 г
  • бекон - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 1 глава, малка
  • чесън - 2 скилидки
  • чубрица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в олиото настъргания лук и чесън за кратко, добавете ситно нарязания бекон и след като и той се запръжи, добавете каймата. Бъркайте, докато се раздроби добре и овкусете с подправки. Оставете сместа да се охлади и я разбъркайте с яйцата.

Разполовете полусварените големи картофи. Издълбахте ги в средата и напълнете със сместа. Подредете ги в тава и сложете да се изпекат за около 20 минути или до готовност на 200 градуса загряна фурна. Може да долеете малко водичка в тавата.

Поднесете картофените цървули със сос по избор. Добре вървят със сметанов или чеснов сос.подобни рецепти тук

5 23
4 4
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

аз
аз
07.08.2013 16:37
със сурови картофи ще трябва много време.
1
0
Роза Папазова
Роза Папазова
06.06.2013 21:28
Интересно като идея,само че ще опитам със сурови картофи!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв