Начин на приготвяне
Почистете пилешките гърди от ципите и нарежете на филенца. Овкусете със сол и черен пипер, а за повече пикантност добавете и щипка люто чили.
Загрейте парченце масло и 1-2 с.л. зехтин в тиган на котлона и изпържете пилешките филета от двете страни до златисто.
През това време пригответе дресинга за салатата, като смесите горчицата, зехтина и сока от един лимон. Разбъркайте добре и оставете настрана.
Извадете готовите филета в чиния.
Накъсайте зелената салата в дълбока купа. Нарежете чери доматите на четвъртинки и добавете в салатата.
Разполовете червения лук и нарежете на тънки полумесеци. Добавете лука в салатата.
Отстранете костилките на плодовете авокадо, обелете кората и нарежете на парченца. Добавете сладката царевица.
Нарежете пилешкото филе на слайсове и подредете върху салатата. Залейте с горчичения дресинг и сервирайте салатата с печено пиле, авокадо и царевица.