Бутертерин с рикота и плодове

18/03/2019
"Време е за терин, време е за бутертерин с рикота и плодове, защото животът е прекалено кратък да го губите в диети"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо319
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бутертесто - 400 г
  • рикота - 400 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • плодове замразени - 200 г/малини, боровинки, ягоди/
  • желатин - 2 п.
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете тестото, нарежете го на квадрати и го изпечете в сгорещена фурна.

Разтворете желатина в студена вода и след като набъбне, го загрейте до пълното му разтваряне.

Смесете рикотата, сметаната и пудрата захар. Разбъркайте и добавете желатина.

Облепете формата за терин с найлоново фолио.

На дъното на формата сложете трохи от изпеченото бутертесто. Покрийте ги с пласт от сметановата смес. Наредете парченца от изпеченото бутертесто и поръсете със замразени плодове. Изсипете останалата сметанова смес. Поръсете отново пласт бутер трохи.

Оставете терина за около 3-4 часа, за да се желира и стегне.

Обърнете го внимателно с помощта на чиния, отстранете фолиото и го гарнирайте с плодове.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар