Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пъстърва на тиган със синьо сирене, сметана и орехови ядки

Пъстърва на тиган със синьо сирене, сметана и орехови ядки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Пъстърва на тиган със синьо сирене, сметана и орехови ядки
Снимка: Величка Щърбанова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Уникална комбинация от вкусове, съчетана по великолепен начин, в която просто няма как да не се влюбите"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 400 г
  • брашно - за овалване на рибата
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • олио - за пържене
  • за соса
  • сметана за готвене - 100 мл
  • синьо сирене - 40 г
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървата се изчиства от главата и вътрешностите. Измива се.

С остър нож за транжиране внимателно се отстраняват костите, така че да не се разделят двете половини на рибата.

Пъстървата се посолява лекичко със сол и черен пипер, пудри се с брашно и се пържи в загрята мазнина от двете страни до готовност.

Изважда се върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина, и се прехвърля в плато за риба със бялата част отгоре.

В тиган затопляме сметаната и натрошаваме синьото сирене. Бърка се постоянно с шпатула до пълното разтопяване на сиренето.

Получения сметанов сос разпределяме върху пъстървата и поръсваме със натрошени орехови ядки.

Поднесете пъстървата със синьо сирене заедно с чаша хубаво вино.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: