Свински хапки с гъби и сметанов сос

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
21/03/2019
"Само си мислите, че това са типичните свински хапки, докато не усетите аромата им"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 349
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушаваме месото и го почистваме от всички ципи и сухожилия. Нарязваме го на хапки, като го овкусяваме със сол и черен пипер. Престоява 30 минути, за да поеме от подправките.

Печурките почистваме и нарязваме на шайби.

Накисваме сушените манатарки в 300 мл. хладка вода. Изцеждаме ги и ги нарязваме на ситни кубчета.

В дълбок тиган загрейте 30 г от маслото и запечатайте в него свинските хапки. Извадете ги в чиния.

В същата мазнина задушете лука и чесъна. След като омекнат прибавяме гъбите и останалото масло.

Добавяме брашното, прибавяйки към него студеното вино, сметаната и водата от манатарките.

Щом сосът се редуцира връщаме месото и разбъркваме.

Овкусяваме с още черен пипер и сол на вкус, мащерка и щипка прясно настъргано индийско орехче.

Готвим до готовност на месото. Преди да отстраним ястието от котлона прибавяме лимоновия сок.

Сервираме свинското месо със сметановия сос, като аранжираме порцията със стръкче свежа мащерка.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар