Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински гърди в сметанов сос

Свински гърди в сметанов сос

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14331598281
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Свински гърди в сметанов сос
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
18/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Перфектната рецепта да впечатлите гостите на обяд ="

Необходими Продукти

  • свински гърди - 3 по - големи (6 по - малки)
  • лук - 2 по - големи глави
  • бульон - 300 мл (кубче месен)
  • заквасена сметана - 3 пълни с.л.
  • брашно - 2 равни с.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • мляко
  • черен пипер - прясно смлян
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука.

Отделете месото от костите, поръсете с черен пипер и запържете в сгорещено олио, докато хубаво покафенее от двете страни.

Прехвърлете в чиния, покрийте и оставете настрана.

Запържете лука в същия тиган, за да омекне, добавете 200 мл бульон, върнете месото със соковете, които е пуснало, покрийте и оставете да къкри за 12 минути, с едно завъртане на котлета. Пренаредете месото.

Разбийте заквасената сметана с брашното и останалия бульон, добавете в тигана, както и соса Уорчестър и разбъркайте всичко добре. Ако е необходимо, добавете мляко до желаната плътност на соса.

Върнете пържолките да се затоплят, свалете от котлона и сервирайте веднага с гарнитура по избор.

Свинските гърди в сметанов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: