Свински хапки с бял сос и гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Свински хапки с бял сос и гъби
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Не е неприлично, че искате да отопите соса от цялата чиния, уверяваме ви"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • гъби - 300 г печурки
  • лук - 1 глава
  • сметана - 200 мл
  • бульон - 200 мл зеленчуков
  • чесън - 1 скилидка
  • мащерка - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 50 мл
  • портокалов сок - 50 мл
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хапки. Почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно, а гъбите на тънки парчета.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура. Сложете месото в загрятото олио и пържете около 10 мин. като разбърквате периодично.

Добавете нарязания лук и чесън и отново разбъркайте. Овкусете с черен пипер, мащерка и сол. Добавете гъбите. Захлупете с капак и гответе около 10 мин.

Добавете бульона, портокаловия и лимоновия сок. Гответе около 20 мин. без капак или докато сосът се редуцира.

Добавете сметаната и разбъркайте. Гответе още около 10 мин. Сервирайте с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: