Начин на приготвяне
Подсушаваме месото и го почистваме от всички ципи и сухожилия. Нарязваме го на хапки, като го овкусяваме със сол и черен пипер. Престоява 30 минути, за да поеме от подправките.
Печурките почистваме и нарязваме на шайби.
Накисваме сушените манатарки в 300 мл. хладка вода. Изцеждаме ги и ги нарязваме на ситни кубчета.
В дълбок тиган загрейте 30 г от маслото и запечатайте в него свинските хапки. Извадете ги в чиния.
В същата мазнина задушете лука и чесъна. След като омекнат прибавяме гъбите и останалото масло.
Добавяме брашното, прибавяйки към него студеното вино, сметаната и водата от манатарките.
Щом сосът се редуцира връщаме месото и разбъркваме.
Овкусяваме с още черен пипер и сол на вкус, мащерка и щипка прясно настъргано индийско орехче.
Готвим до готовност на месото. Преди да отстраним ястието от котлона прибавяме лимоновия сок.
Сервираме свинското месо със сметановия сос, като аранжираме порцията със стръкче свежа мащерка.