Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Оригинални датски маслени бисквити

Оригинални датски маслени бисквити

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Оригинални датски маслени бисквити
Снимка: marcheva14
2 / 4
22/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Точно като онези в металните кутии, но малко по-вкусни - вижте как сами да приготвите оригинални датски маслени бисквити"

Необходими Продукти

  • масло - 113 г стайна температура
  • белтъци - 1 бр. 30 - 33 г
  • пудра захар - 65 г до 80 г
  • ванилия - 1/2 ч.л. екстракт
  • брашно - 155 г бяло или повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 190 градуса

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Два поша и звездовиден накрайник Wilton № 1.

Мекото масло се разбива с шпатула. Добавя се белтъкът, ванилията и пудрата захар. Разбърква се докато се приемат съставките, отново с шпатула. Сместа в момента е много течна.

През цедка се прибавя брашното на 2 порции, разбърква се. Тестото вече става по-сухо и с ръка леко се доомесва в купата, въпреки че все още лепи по пръстите, но повече брашно не се добавя.

Взима се пош със среден размер, неразрязан в долната си част, и се поставя в дълбока чаша, напълва се със сместа. Леко се размачква, за да се разпредели и прогони въздуха. Отгоре се завърта стегнато.

Във втори пош, на който се срязва долният край, се вкарва накрайник № 1.

Срязва се първия пош и се вкарва във втория, така че да влезе в накрайника. Това се прави с цел, защото сместа колкото и да е мека, тя не може да се обработва по никой начин с ръце, за да не се пробие пошът, което ще се случи, ако няма защита от втория пош.

Въпреки че пошовете на Wilton са плътни и здрави, сместа е такава, че много трудно се оформят сладките, трябва да се приложи сила за оформянето им и по всяка вероятност първият пош в един момент ще се спука, както и се получи при работата ми с бисквитите.

Оформят се кръгчета с дупка по средата, около 5-6 см, върху хартията за печене в тавата.

Пече се на 190 градуса, за не повече от 5 до 7 мин.

Бисквитите трябва да са едва загатнати в златисто, по-скоро да са бели.

Изваждат се, охлаждат се в тавата за 10 минути и след това се подреждат.

Това са онези разкошни бисквити, които се продават в красивите метални кутии. Колкото и почти в рецептата да няма сложни продукти, бисквитата е сложна за работа, но напълно си заслужава труда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелия
Анелия
Благодаря за рецептата!!!
27.05.2020 16:08
Татьяна Балова
Татьяна Балова
5 минути печене са малко, трябва да са най-малко 7. Захарта също е малко, бисквитите не стават достатъчно сладки. Препоръчвам захар около 80 гр. Може да се формират от 48 топчета, разплескани на кръгли питки. Става и на ръка. Разделяме тестото първо на осем парчета, после всяко от тях - на по 6 топчета. Тъкмо се побират в голяма тава. А после може да се слепят две по две с някакво сладко или мармалад.
05.05.2020 16:05
7
Banshi
Banshi
Мастър Шеф и пошове на Уилтън :)
15.12.2019 15:14