Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Чийзкейк»Бадемов чийзкейк с конфитюр от ягоди

Бадемов чийзкейк с конфитюр от ягоди

Бадемов чийзкейк с конфитюр от ягоди
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Всяко второ бурканче конфитюр от ягоди затова го слагаме - защото обожаваме Бадемов чийзкейк с такъв топинг"

Необходими Продукти

  • За блата
  • бисквити - 2 опаковки "Роден край" (по около 160 г)
  • бадемово брашно - 1/2 ч.ч.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • масло - 125 г
  • бадемово мляко - 100 мл
  • за чийз крема
  • крема сирене - 500 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • бадемов ликьор - 2 с.л.
  • конфитюр от ягоди - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе блата, като първо смелите бисквитите в блендер.

Към тях добавете бадемовото брашно (ако нямате може да използвате много ситно смлени бадеми).

Поръсете с кафявата захар и прибавете предварително разтопеното масло.

Бъркайте непрекъснато и добавяйте на части по много мъничко от бадемовото мляко до изчерпване на млякото и получаване на маслена ронлива смес.

Разстелете сместа на дъното на тавичка с подвижен ринг, с диаметър 24 см.

Заравнете я, притискайки я с лъжица, така че да се получи равен блат.

Пригответе крема, като към крема сиренето добавите заквасената сметана, пудрата захар, ванилията и бадемовия ликьор. Аз използвах ликьор Амарето.

Разбийте с миксер до получаване на пухкав, гладък крем, след което го изсипете върху бисквитено-бадемовия блат.

Загладете го и отгоре намажете с конфитюр от ягоди.

Оставете бадемовият чийзкейк с конфитюр от ягоди в хладилника за около 2-3 часа преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: