Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с билки и тиквено семе

Салата с билки и тиквено семе

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Салата с билки и тиквено семе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 12 бр. пъдпъдъчи
  • тиквени семки - 30 г. белени
  • лук - 1 глава червен
  • латинка - 10 - 12 здрави цветчета
  • билки - 250 г смес от рукола, листа от анасон, киселец, глухарче и др.
  • СОС ВИНЕГРЕТ
  • лимони - 2 с.л. лимонов сок
  • олио - 3 с.л. от тиквено семе
  • малинов оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъдпъдъчите яйца се слагат в съд със студена вода. След кипването на водата се варят 4-5 минути. Изваждат се и се заливат със студена вода.

Зелените растения се измиват и почистват. Накъсват се на ситно. Дръжките на латинката се отрязват, лукът се обелва и нарязва на тънки ленти. Запечете тиквените семки в тиган без мазнина, докато придобият приятен аромат и цвят.

Зелените листа се нареждат в голямо плато, а отгоре се нареждат лентите лук. Яйцата се обелват и разполовяват. Гарнирайте салатата с яйцата и латинката.

За приготвянето на винегрета в отделна купа се разбъркват оцетът, олиото, олиото, лимоновият сок.

Салатата се залива с получения винегрет, поръсва се с тиквените семки и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Lillilys
Lillilys
Интересна идея. Трябва да се пробва.
27.11.2013 18:33