Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гриловани тиквички с фета сирене и тиквено семе

Гриловани тиквички с фета сирене и тиквено семе

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5253k1k2k5
Гриловани тиквички с фета сирене и тиквено семе
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
21/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Перфектната разядка, приготвена по здравословен начин - имате всички причини да я опитате още днес"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 кг
  • зехтин - общо около 100 мл
  • универсална подправка - 1 ч.л.
  • морска сол - на вкус
  • фета сирене - 200 г
  • тиквено семе - за поръсване
  • риган - за поръсване
  • балсамов оцет - по желание
  • зелени подправки - копър и магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се почистват и измиват. Всяка една нарежете напречно през средата и след това на филийки.

Посолете лекичко с малко прясно смляна морска сол. Овкусете с пикантината и малко зехтин.

Изпечете тиквичките на скарата и от двете страни. Не ги препичайте, оставете зеленчуците леко хрупкави.

Сиренето нарежете на плочки. Мариновайте го предварително за около един час с малко риган, зехтин и печено тиквено семе.

Сервирайте грилованите тиквички с плочка мариновано сирене и балсамов оцет по желание.

Поръсете с накълцани зелени подправки (копър и магданоз) по ваш вкус.

Можете да го сервирате като предястие - както топло, така и студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: