Начин на приготвяне
Лененото семе се смила в блендер или мелачка за кафе заедно с половината от тиквеното семе.
В купа се сипват брашното, смлените ядки и всички останали продукти. Омесва се хубаво до хомогенност. При нужда се добавя вода или брашно, за да се получи компактно средно меко тесто.
Тестото се поставя върху лист хартия за печене и се покрива с още един лист. Отгоре се минава със точилка, разстилайки на много тънък, равномерен пласт.
Горният лист хартия се премахва и с помощта на резачка за пица се правят прорези, без да се срязва до дъно, маркирайки квадратчета.
Поставя се в загрята на 200 градуса фурна за около 15 минути. Хубаво е да се препекат добре, защото така са най-хрупкави и вкусни, но и трябва да се внимава да не прегорят, тъй като са тънички.
Готовите крекери се оставят да се охладят и се начупват по местата където са маркирани/срязани. Много вкусни, здравословни и подходящи за хрупване по всяко време на деня.
Забележка: Ако желаете, може да не добавяте бакпулвера. Той присъства в продуктите за рецептата, но съм пробвала с него и без него, а резултатът е един и същ.
Пълнозърнестите крекери със сусам, ленено и тиквено семе са готови.