Сватбарска чорба

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Сватбарска чорба1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10
"Човек и добре да живее, се жени и някои решават да го отбележат подобаващо. Ето и изпитана рецепта за сватбарска чорба, с която да почерпите гостите си!"

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 500 г с кост + 200 г сварени и наситнени дреболии
  • черен пипер - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • лук - 3 глави кромид
  • моркови - 2 - 3 броя
  • червени чушки - 2 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • магданоз - 10 стръка
  • девесил - 2 клонки
  • целина - 4 - 5 клонки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - млян, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете около 3 литра вода в голяма тенджера и сложете да се варят дреболиите и месото с кост. След като заврят, отпенвайте отгоре и прибавете подправките - сол, черeн пипер и дафинов лист.

След 20-тина минути добавете нарязаните ситно лук, моркови и чушки. След още 20 мин. добавете нарязаните домати.

Доварете сватбарската чорба за още 20-тина минути и прибавете фидето, чубрицата, а накрая и магданоза. След няколко минути снемете от котлона и чорбата е готова за поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка: