Начин на приготвяне
В тенджера слагам почистената и измита скумрия (без главата), даф. листа и черен пипер на зърна, сол и доста вода - около 4 л. (желателно е да не се долива вода повече по време на готвенето). Варя за 15 мин.
Изваждам рибата и прецеждам бульона. Връщам на котлона и добавям картофите.
През това време нарязван на ситно лука, морковите - на дребни кубчета, картофите - на малко по-големи кубчета, целината - на кубчета с големината на картофените кубчета. В съд загрявам олио, запържвам лука, добавям морковите, запържвам за кратко и дърпам от котлона. Добавям целината, разбърквам и всичко това изсипвам в тенджерата при картофите.
Обезкостявам изстиналата риба. Накъсвам на по-едри парчета, добавям към супата. След като се сварят картофите и морковите омекнат, добавям фидето и изключвам котлона. Затварям плътно с капак. Сол на вкус.
През цялото готвене котлонът е на най-ниска степен.
Преди сервиране се поръсва с нарязан на ситно магданоз. Подправя се с лимонов сок или оцет.
Да ви е сладко!
Коментари
Благодаря