Рибена чорба

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3591
Рибена чорба
Снимка: Nevena
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Нищо не сгрява душата в студените зимни вечери така, както ароматна и богата рибена чорба!"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 15 бр. на зърна
  • лук - 1 бр. стар
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр. (средно големи)
  • целина - 1 бр. глава
  • фиде - 1/2 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • олио
  • магданоз
  • лимонов сок - от лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера слагам почистената и измита скумрия (без главата), даф. листа и черен пипер на зърна, сол и доста вода - около 4 л. (желателно е да не се долива вода повече по време на готвенето). Варя за 15 мин.

Изваждам рибата и прецеждам бульона. Връщам на котлона и добавям картофите.

През това време нарязван на ситно лука, морковите - на дребни кубчета, картофите - на малко по-големи кубчета, целината - на кубчета с големината на картофените кубчета. В съд загрявам олио, запържвам лука, добавям морковите, запържвам за кратко и дърпам от котлона. Добавям целината, разбърквам и всичко това изсипвам в тенджерата при картофите.

Обезкостявам изстиналата риба. Накъсвам на по-едри парчета, добавям към супата. След като се сварят картофите и морковите омекнат, добавям фидето и изключвам котлона. Затварям плътно с капак. Сол на вкус.

През цялото готвене котлонът е на най-ниска степен.

Преди сервиране се поръсва с нарязан на ситно магданоз. Подправя се с лимонов сок или оцет.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rossen Kostov
Rossen Kostov
Може би е много добра но рибена чорба без девисил е като боб без джоджан .
18.03.2020 22:16
8
Людмил
Людмил
Тази рецепта ми решава проблема
Благодаря
25.10.2019 02:09
1
Потребител#180257
Потребител#180257
Аз добавям готовата и изчистена риба на самия край иначе се разкашва и неможеш да я намериш а така остават по едри парчета правя застройка със жалтък и малко брашно за плътност а от жълтъка става жълта и приятна на вкус
19.12.2016 16:53
17
К К
К К
Не съм опитвала по тази рецепта, но и аз правя рибена супа!
16.05.2016 23:26
2
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Аз я правя поне с 2 вида риба.А със скумрия никога не съм правила.
16.05.2016 17:32
6
Потребител#167180
Потребител#167180
Любима на всички вкъщи, а и на гостите които са я опитали!
16.05.2016 17:24
2
Monika Ivanova
Monika Ivanova
от сьомга правя аз най-често и е много вкусна
16.05.2016 16:03
7
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Правя саламура от глава на толстолоп, трябва да пробвам и чурбица със скумрия, ния нея все на скара я печем.
16.05.2016 15:48
2
1
Покажи всички подкоментари
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Правила съм рибена чорба от сомска глава и шаран. От морска не зная как ще е на вкус.
16.05.2016 15:35
2
1
Покажи всички подкоментари