Начин на приготвяне
Месото се измива, нарязва се на едри късове и се поставя заедно с кокалите в голяма тенджера. Посоляват се, слага се небеленият кромид лук и се залива се с 2.5 литра студена вода.
Добавят се зърната черен пипер и солта и се вари до полуготовност, като пяната се отстранява с решетъчна лъжица периодично.
Месото се обезкостява и нарязва на парчета, маха се необелената глава лук, бульонът се прецежда и се връща на огъня.
Почистените две глави лук, чушки, морков и картофи се нарязват на ситно и се слагат в курбана с полуготовото и нарязано на порционни парчета месо. Сипва се олиото и курбана ври още 20 - 30 минути.
След това се добавят стритите люти чушлета и доматите, които предварително са обелени и нарязани на ситни кубчета. Ври още 10 минути.
Преди да свалим курбана от огъня го овкусяваме със сол, черен пипер и го поръсваме със ситно нарязания магданоз и джоджен. По желание може да добавим и масло на вкус.
Добър апетит!