Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Френски сос с масло и чесън

Френски сос с масло и чесън

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Френски сос с масло и чесън
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Пустите му французи, само те могат да ни накарат да се облизваме нетърпеливо при мисълта на сос с аромат на чесън"

Необходими Продукти

  • масло - 25 г
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - около 250 мл
  • бял пипер - 1/4 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото на слаб до умерен огън и в него запържете скилидките чесън нарязани на филийки.

Щом пуснат аромата си, сипете брашното и бъркайте до получаване на светло златист загар.

Сипете млякото на части при непрестанно разбиване с телена бъркалка, за да не се образуват бучки. Варете 5-6 минути и долейте още мляко, ако е необходимо, за да регулирате гъстотата на соса според вашите предпочитания.

Преди да снемете от огъня, овкусете със сол и бял пипер.

Поднесете френският сос с птиче месо, риба или печени зеленчуци.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: