Чорба с пресен спанак

27/03/2019
"Изпитана рецепта за любимата на всички Чорба с пресен спанак"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 775
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте спанака. Сложете го в гевгир да се изцеди от водата. Ако листата са големи, го нарежете, но не на ситно.

Сложете го да се задуши в малко загрята мазнина, като разбърквате периодично.

Когато спанакът намали количеството си, налейте около 1.5 л гореща вода. Добавете нарязаните моркови, рендосаните домати и нарязания чесън.

Оставете да ври около 15 минути и прибавете ориза. Варете до готовност на ориза и махнете от огъня.

В купа разбъркайте жълтъците, киселото мляко и брашното. Прибавете няколко черпака от горещата спаначена супа към сместа, като разбърквате, без да спирате. На тънка струя и бъркайки, сипете застройката при горещия спанак.

Върнете на огъня спаначената чорба, овкусете със сол и щом ястието отново заври, го махнете от котлона.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар