Чорба с пресен спанак

Чорба с пресен спанак
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Изпитана рецепта за любимата на всички Чорба с пресен спанак"

Необходими Продукти

  • спанак - 400 г
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • олио
  • сол
  • кисело мляко - 200 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте спанака. Сложете го в гевгир да се изцеди от водата. Ако листата са големи, го нарежете, но не на ситно.

Сложете го да се задуши в малко загрята мазнина, като разбърквате периодично.

Когато спанакът намали количеството си, налейте около 1.5 л гореща вода. Добавете нарязаните моркови, рендосаните домати и нарязания чесън.

Оставете да ври около 15 минути и прибавете ориза. Варете до готовност на ориза и махнете от огъня.

В купа разбъркайте жълтъците, киселото мляко и брашното. Прибавете няколко черпака от горещата спаначена супа към сместа, като разбърквате, без да спирате. На тънка струя и бъркайки, сипете застройката при горещия спанак.

Върнете на огъня спаначената чорба, овкусете със сол и щом ястието отново заври, го махнете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: