Начин на приготвяне
Почистете и измийте спанака. Сложете го в гевгир да се изцеди от водата. Ако листата са големи, го нарежете, но не на ситно.
Сложете го да се задуши в малко загрята мазнина, като разбърквате периодично.
Когато спанакът намали количеството си, налейте около 1.5 л гореща вода. Добавете нарязаните моркови, рендосаните домати и нарязания чесън.
Оставете да ври около 15 минути и прибавете ориза. Варете до готовност на ориза и махнете от огъня.
В купа разбъркайте жълтъците, киселото мляко и брашното. Прибавете няколко черпака от горещата спаначена супа към сместа, като разбърквате, без да спирате. На тънка струя и бъркайки, сипете застройката при горещия спанак.
Върнете на огъня спаначената чорба, овкусете със сол и щом ястието отново заври, го махнете от котлона.