Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Гарнитура с варен карфиол

Гарнитура с варен карфиол

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Гарнитура с варен карфиол1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пържолата, рибата и пилешкото бутче са гарантирано по-вкусни, когато са поднесени с гарнитура от варен карфиол"

Необходими Продукти

  • карфиол - 400 г
  • моркови - 4 - 5 бр. дребни
  • царевица - 3 с.л. от консерва
  • кисели краставички - 4 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива и разделя на розички. Вари се в подсолена вода, докато омекне, заедно с морковите.

После се изваждат и към тях се добавят маслото, нарязаните кисели краставички и царевицата.

Всичко се обърква добре и се подправя със сол и черен пипер на вкус. Поднася се като гарнитура към кюфтета или други месни произведения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: