Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Есенна гарнитура от карфиол

Есенна гарнитура от карфиол

Есенна гарнитура от карфиол
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Долу вилиците от нашия карфиол - нали чухте - за гарнитура е, не е за наяждане"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 малка глава
  • олио
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива, почиства от листата, нарязва се на розички и го поставяме в тава върху хартия за печене.

Поръсва се обилно с олио, малко сол и щипка-две черен пипер.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути с вентилатор, до леко кафеникав цвят.

Изважда се и поръсваме с настърган кашкавал, връща се във фурната да се разтопи за 5-10 минути само отгоре и готово.

Вкусна гарнитура към печени на скара кюфтенца, кебапчета и друг вид месо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: