Топки Тирамису (Tiramisu Tartufini)

27/03/2019
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф89071055591
"Любимият ни вкус, но в една по-атрактивна форма - Топки Тирамису"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 238
  • Преглеждания за месеца222
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се кафето и се охлажда. Смилат се бишкотите в блендер до прах.

В купа се изсипва маскарпонето, ванилията и захарта. Разбива се с миксер на слаба скорост.

Добавя се кафето и се разбърква с шпатула.

Добавят се бишкотите Савоярди и отново се разбърква, докато сместа стане гладка, хомогенна и твърда.

Загребва се със сладоледена лъжица Ф3 см или се оформят топки между дланите.

Добре е да се работи със сладоледена лъжица, защото при падане на топката Тирамису от сладоледената лъжица е оформено по плоско дъно.

Овалват се в какао от всички страни.

Топките Тирамису се подреждат в сервизна чиния и се оставят в хладилник за 30 мин.

Сервират се.

Източник: Cucina facile con Elenaподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар