Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Хапки от тиквички (Tartufini alle zucchine)

Хапки от тиквички (Tartufini alle zucchine)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Хапки от тиквички (Tartufini alle zucchine)
Снимка: marcheva14
1 / 4
21/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
22
"Ей на това му се вика вкусните тиквички да са само на една хапка разстояние"

Необходими Продукти

  • хляб - 250 г, бял, за сандвичи на трохи
  • пармезан - 50 г
  • крема сирене - 175 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • зелен лук - 1 стрък
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • копър - 1/2 връзка
  • тиквички - 2 бр. среден размер
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната нощ тиквичките се почистват, не е необходимо да се обелват, настъргват се на едро ренде. Посоляват се, покриват се с фолио и се поставят в голяма цедка, да се отцедят много хубаво.

Изцедените тиквички се изсипват в голяма купа, прибавят се трохите от бял хляб, ако не се разполага с такива, се ползва галета, но количеството би трябвало да е до 200 г, Галетата изпива всякаква остатъчна течност.

Прибавя се настърган пармезан, силно наситнен зелен лук, крема сиренето, малко сол, черен пипер, наситнен копър, зехтина и хубаво се разбърква.

Сместа трябва да е такава, че ако се стисне в ръка, би трябвало да се отбележат пръстите на ръката. Ако се прецени, че е по-суха, се прибавя още малко крема сирене, или 1 с. л. гъсто кисело мляко. Ако е по-влажна, се прибавят още малко хлебни трохи/галета.

Покрива се с фолио и се оставя в хладилник за не повече от 30 мин. От сместа със сладоледена лъжица с диаметър 2.5 см се загребва и се оформят хубави топчета. Всяко топче се овалва леко в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Галетата са накрая и точно те ще придадат много хубава хрупкавост на коричката.

Изпържват се в повече сгорещено олио, около 2 - 3 пръста. Хапките от тиквички много бързо се запържват от едната страна и внимателно се обръщат и от другата. Изваждат се върху домакинска хартия, въпреки че почти не задържат мазнина.

Сервират се в млечно-подлучен сос с чесън и копър.

Мога спокойно да се предложат и като хапки за парти, като на всяка топка се забоде клечка.

Източник: Cucinafacile con Elena

Рецептата е за сурови бонбони от тиквички, но на мен не ми харесаха и ги преоформих в друг вариант, който показвам. Получиха се перфектните малки топки с изключително хрупкава коричка, сухи и не задържащи мазнина. Поднесох ги съвсем спокойно за предястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: