Начин на приготвяне
Накълцайте на кубчета домата и лука. Свежите подправки също наситнете.
В купа смесете нарязаните зеленчуци със счукания чесън и подправки и смесете със сухите - естрагон и риган. Добавете зехтина, лимоновия сок и сол и черен пипер и хубаво разбъркайте.
Върху плоска сервировъчна чиния подредете филетата риба тон отцедени от течността в консервата (за тази рецепта е добре да ползвате такива от коремната част на рибата, те по-трудно се разпадат и запазват целостта си. По-скъпи са, но разликата е огромна по отношение на визия и вкус).
Върху рибните филета сложете от плънката с домат, чесън и подправки и поръсете с още зехтин.
Поднесете рибата тон с домати и чесън като свежо предястие, вместо салата или като мезе за бяло вино.
Добър апетит!