Крехки пържоли в ризи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Крехки пържоли в ризи2 / 2
15/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - пържоли 1 кг. от врат
  • кисело зеле - 1 глава
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • кимион
  • червен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте и посолете пържолите, след което ги поръсете с черен пипер и кимион.

Всяка пържола увийте в листо от кисело зеле, може и в две. Наредете пържолите в тава. Сложете олио, малко вода и 1 чаша червено вино. Печете ястието е в силна фурна за около 20 мин. Малко преди да го извадите, поръсете зелевите листа с червен пипер.

Печете, докато се препече отгоре. От време на време поливайте със соса.

Ястието се сервира горещо с гарнитура от варена царевица и задушено брюкселско зеле в масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: