Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Сушени люти чушки

Сушени люти чушки

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Сушени люти чушки
Снимка: Зори
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Животът има нужда от щипка пикантност!"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 1 кг или повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете лютите чушки със съвсем леко влажен парцал, но в никакъв случай не ги мокрете.

Ако искате, може да ги нанижете на връв и да ги сложите на сухо и проветриво място да съхнат за няколко месеца.

По-бързият вариант е да ги наредите на решетка върху тава и да ги сушите във фурна с вентилатор (обдухване) на 50 градуса, най-много на 60 градуса, докато се спаружат.

Сушенето във фурна отнема между 2 и 4 часа, в зависимост от дебелината на чушчиците.

Този вариант за сушени люти чушки е много по-бърз и удобен начин от сушенето няколко месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: