Люти чушки в оцет

Люти чушки в оцет
Снимка: Зорница Христова Михова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Лютите чушки в буркан са задължителна част от зимната трапеза"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 1 кг
  • вода - 500 мл
  • оцет - 500 мл
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • синап - 1 пакетче (около 30 г)
  • чесън - 1 глава
  • мед - 1 с.л.
  • целина - 1/4 глава
  • лук - 4 бр. средно големи глави лук
  • дафинов лист - 5 - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме водата, смесена с оцет, на огъня, добавяме сол, черен пипер, синап, нарязан чесън, мед, ситно нарязана целина, нарязан лук, дафинови листа и оставяме да поври няколко минути, след което изключваме котлона

Нарязваме на колелца лютите чушки и ги добавяме към сместа.

Размесваме добре и слагаме в буркани, като доливаме с течността.

Оставяме на хладно място. След седмица са готови за консумация.

Лютите чушки в оцет са много сполучливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: