Торта Любов

СтояноваСтоянова
Новак
114
Торта Любов
Снимка: Стоянова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Любов не е онова, което си мислят всички, любов е да приготвиш сам цяла торта и после от сърце да я разделиш с останалите"

Необходими Продукти

  • какови бисквити - 320 г
  • краве масло - 125 г
  • сладкарска сметана - 850 мл
  • прясно мляко - 120 мл
  • желатин - 45 г
  • захар - 100 г
  • ягоди - 400 г
  • млечен шоколад
  • черен шоколад - 100 г
  • бял шоколад - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За основата:

Бисквитите се смилат в блендер и към тях се прибавя разтопеното краве масло. Поставят се на дъното на форма с ринг, като хубаво се притискат с лъжица към дъното. Поставя се в хладилник.

За слоят с кафяв шоколад:

15 г желатин се залива с 60 мл студена вода.

100 мл сметана се смесва с 60 мл прясно мляко и сместа се кипвана на котлон. Към сместа се прибавя набъбналият желатин, като се разбърква до разтопяването му.

Начупва се 200 г млечен шоколад и 100 г черен шоколад и върху шоколада се изсипва сместа от мляко, сметана и желатин. Разбърква се до разтопяване на шоколада.

Разбива се 200 мл сметана. Към нея се добавя шоколадовата смес и се разбърква.

Изсипва се върху бисквитената основа и се поставя в хладилника да стегне за около час.

За слоят с бял шоколад: Приготвя се по същия начин като слоя с кафяв шоколад, но вместо млечен и черен шоколад се слага 300 г бял шоколад. След като е приготвена, сместа се изсипва върху вече стегналата смес от кафяв шоколад и се оставя в хладилник за около един час.

За ягодовият слой:

15 г желатин се залива с 60 мл студена вода.

350 г ягоди се нарязват на дребно и се посипват със 100 г захар. Поставят се на котлона до разтопяване на захарта. Сместа се пасира и се добавя към набъбналия желатин.

250 мл сметана се разбива и се добавя към ягодовата смес, като се разбърква. Готовата смес се изсипва върху стегналия вече слой от бял шоколад. Оставя се в хладилник.

Торатата се оставя да стегне за няколко часа в хладилник.

След това се освобождава от ринга и се украсява с около 50 г ягоди и около 100 г разтопен черен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: