Начин на приготвяне
За основата:
Бисквитите се смилат в блендер и към тях се прибавя разтопеното краве масло. Поставят се на дъното на форма с ринг, като хубаво се притискат с лъжица към дъното. Поставя се в хладилник.
За слоят с кафяв шоколад:
15 г желатин се залива с 60 мл студена вода.
100 мл сметана се смесва с 60 мл прясно мляко и сместа се кипвана на котлон. Към сместа се прибавя набъбналият желатин, като се разбърква до разтопяването му.
Начупва се 200 г млечен шоколад и 100 г черен шоколад и върху шоколада се изсипва сместа от мляко, сметана и желатин. Разбърква се до разтопяване на шоколада.
Разбива се 200 мл сметана. Към нея се добавя шоколадовата смес и се разбърква.
Изсипва се върху бисквитената основа и се поставя в хладилника да стегне за около час.
За слоят с бял шоколад: Приготвя се по същия начин като слоя с кафяв шоколад, но вместо млечен и черен шоколад се слага 300 г бял шоколад. След като е приготвена, сместа се изсипва върху вече стегналата смес от кафяв шоколад и се оставя в хладилник за около един час.
За ягодовият слой:
15 г желатин се залива с 60 мл студена вода.
350 г ягоди се нарязват на дребно и се посипват със 100 г захар. Поставят се на котлона до разтопяване на захарта. Сместа се пасира и се добавя към набъбналия желатин.
250 мл сметана се разбива и се добавя към ягодовата смес, като се разбърква. Готовата смес се изсипва върху стегналия вече слой от бял шоколад. Оставя се в хладилник.
Торатата се оставя да стегне за няколко часа в хладилник.
След това се освобождава от ринга и се украсява с около 50 г ягоди и около 100 г разтопен черен шоколад.