Начин на приготвяне
Затоплете млякото да ви трае пръста и сипете малко в купичка със захарта, маята и малко брашно. Оставете да се активира, а през това време пресейте брашното и разбийте яйцата с останалото мляко и другите продукти.
Направете кладенче и сипете смесите, замесете хубаво гладко тесто, което покрийте с кърпа или фолио и оставете да втаса.
След като е готово, от тестото заделете 300 г за горната част, а от останалото тесто разделете 2 части, от които разточете 2 големи кори, всяка намажете с масло и поръсете със сирене, навийте на руло и нарежете на рулца.
Подредете ги в тавата, като започнете по края, застъпвайте ги и така напълнете тавата. Покрийте питката с найлон и оставете да втасва. От заделеното тесто разточете кора, нарежете на тънки лентички.
Някои усучете и започнете да ги редите върху купичка, която е увита във фолио и намазана с олио. Отгоре сложете изрязано цвете, намажете с разбития жълтък и изпечете.
Втасалата питка също намажете с разбитите жълтъци и печете в загрята фурна на 170 градуса. Когато са изпечени и изстинали двете части, можете да ги монтирате като закрепите короната с клечки за зъби върху питката.