Начин на приготвяне
Нарежете кашкавала и шунката на средно тънки парчета. Сиренето ементал настържете на ренде. Направете сос Бешамел като в тенджерка на котлона сложите маслото, когато се разтопи добавете брашното и разбъркайте.
Запържете брашното за минутка и сипете млякото. Бъркайте енергично до сгъстяване. Добавете ементал и поръсете с черен пипер. Продължавайте да бъркате до разтопяване на сиренето. Махнете соса от котлона. Разпределете филийките хляб по двойки като за сандвич. Намажете едната филия на всяка двойка с масло.
Сложете върху всяка намазана филийка парче шунка, отгоре покрийте с кашкавал и захлупете с втората филия. Така направете с всички. Количествата на кашкавала и шунката са ориентировъчни, в зависимост колко сандвичи искате да направите. Аз използвах филийките на цял хляб от 700 г и ми стигнаха.
Наредете сандвичите в тава постлана с хартия за печене. Върху всеки сандвич сипете от соса бешамел. Поставете тавата в загрята фурна на 180 градуса и запечете сандвичите до получаване на приятен загар. Поднесете разрязан успоредно и поръсен с магданоз.
Бележка: Това са изключително вкусни френски сандвичи, които си заслужава да опитате. Хлябът, който ползвате, е добре да е бял, в случая аз не ям бял хляб и го замених с пълнозърнест.
Коментари