Сос с фъстъчено масло

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
1k
1
03/04/2019
"Овкусете любимите си безмесни ястия с ароматен сос с фъстъчено масло"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо978
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този автентичен тайландски фъстъчен сос се приготвя лесно, като е подходящ и за вегетарианската кухня.

Той се поднася като салатен дресинг и отлично се комбинира с пилешко месо сатай.

С него се овкусяват пролетните рулца, пържени оризови спагети с кълнове, шишчета с тофу, юфка и др.

Корените на джиднжифила и куркума обелваме и настъргваме.

Поставяме упоменатото количество в блендер. Настъргваме и кората от лайма.

Поставяме всички съставки (без чилито) в блендер каната и пасираме до гладкост.

Опитваме на вкус и подправяме, ако е необходимо. Последно добавяме лимоновия сок и нарязаното на тънки шайби чили.

Забележка: В автентичната рецепта за този сос с фъстъчено масло се включва пръчица лимонена трева, която замених с кора от лайм.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар