Начин на приготвяне
Обелваме и нарязваме на ситно картофите и морковите. Сипваме ги в тенджера с вода и кошница за готвене на пара. По желание може да ги сварим направо в малко водичка, но така дипът ще стане леко воден, а когато зеленчуците са приготвени на пара, консинстенцията става идеална.
Добавяме върху тях и измитите и нарязани на ситно лападови листа, захлупваме тенджерата и ги оставяме да омекват. Така варим всичко заедно, докато картофите са сварени - леко стават на пюре при разбъркване.
След като поизстинат зеленчуците, ги прехвърляме в каната на мощен блендер или нутри-булет. Прибавяме подправките - черен пипер, кимион и хималайска сол и смиламе. Ако се налага добавяме малко водичка - не много, а само колкото да помогне на блендера да смели до хомогенна фина смес.
И чудесният веган дип е готов! Лесен за приготвяне и невероятно вкусен - топящ се в устата!
Зелен диетичен дип без капка мазнина, подходящ за намазване върху пълнозърнест хляб или крекери със семена. Става и за топене с арабски питки, морковите пръчици или домашен чипс от картофи или кейл. Както и за овкусяване на пълнозърнеста паста и др.
Чудно Вкусно!