Начин на приготвяне
Измиваме и почистваме лопуша от дръжките. Нарязване го на дребно. След това измиваме и нарязваме на ситно зеления лук и копъра. В тиган капваме малко олио да загрее.
Щом е готово слагаме в тигана нарязаните лопуш, зелен лук и копър. Запържваме ги. Отнемане тигана от котлона поръчваме с малко черен пипер и натрошаваме сиренето. Разбъркваме всичко.
Намазваме тава за печене в олио и в нея подреждаме половината пакет кори за баница, като всяка една намачкваме леко. Върху тях изсипваме получената смес и след това подреждаме остатъка от корите.
С нож за пица нарязваме полуготовият лопушник. В процепите капваме по малко олио.
В дълбока купа разбиваме яйцата.
Смесваме киселото мляко и содата бикарбонат, щом започне да кипи ги изливаме при яйцата. Отново разбиваме.
Накрая наливаме 1 ч. ч. хладка вода. Разбърквате и с тази смес завиваме лопушника. Печем в загряна на 200 градуса фурна до готовност.
Изваждане от фурната и покриваме с кърпа за 15-20 минути за да си обиколи нивката.