Начин на приготвяне
Лопушът се изчиства от дебелата жилка по средата докато останат само меките части на листото и се измива добре. Заедно с копривата се запарват за 4 минути във вряла вода, след което се изцеждат хубаво и се доизчистват останалите жилки или стеблца на копривата.
В голяма купа нарязваме на дребно зеления лук (може да сложите толкова колкото смятате, че ще ви е вкусно- ние вкъщи слагаме 2-3 цели лукчета- и бялата част отдолу и перцата).
Към лука добавяме копривата и лопуша и накълцваме всичко заедно. Прибавяме нарязаната на дребно сланина и всички останали съставки и разбъркваме като крайния резултат е смес с гъстотата на кексово тесто.
Прехвърляме в намазнена тава и печем до готовност- в зависимост от фурната може да отнеме 20-30 минути на 200 градуса (отгоре придобива приятен загар и запеканката се е стегнала и вече не е в течна форма).
В зависимост от вкусовите ви предпочитания може да намалите или увеличите количеството на някоя съставка. Рецептата не е строга и търпи промени.