Начин на приготвяне
Разбъркайте киселото мляко със содата и добавете към чукнатите в купа и добре разбити със захарта яйца. Хомогенизирайте сместа и при непрекъснато бъркане добавете солта, брашното, олиото и сокът и кората от единия портокал.
Полученото кейково тесто сипете във форма с диаметър 23 см, предварително намаслена и набрашнена. Сложете обикновения кейк с кисело мляко да се изпече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 50 минути.
Изпечения кейк надупчете с шишче по повърхността и залейте с изцедения сок от втория портокал. Поръсете с пудра захар и поднесете охладен.
Коментари
Вторият път го направих в машината за хляб, стана идеален, но с по-малко коричка, и сякаш изглеждаше по-сух. Другият път мисля да му добавя повече мазнина и да си го правя мързешката!!