Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Безглутенов тиквен хляб

Безглутенов тиквен хляб

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Безглутенов тиквен хляб
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусен тиквен хляб за онези от вас, които имат глутенова непоносимост или просто обичат да похапват вкусен хляб"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 250 г
  • царевично брашно - за доизмесване (фино)
  • мая - 10 г (без глутен)
  • бакпулвер - 1 щипка (без глутен)
  • тиква - 150 г обелена
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на парченца и я сварете докато хубаво омекне. Извадете парченцата и ги намачкайте с вилица.

Отделете 80 мл. от бульончето от и изчакайте да придобие телесна температура - 37 градуса. Разтворете в него щипката захар и маята и оставете 5-8 минути да шупне.

Сипете в купата на миксер с приставки за тесто оризовото брашно, шупналата мая, намачканата тиква и солта.

Включете на средни обороти за около 2 минути, за да се омеси хубаво, след това започнете да сипвате царевичното фино брашно с бакпулвера и месете до получаване на гладко тесто, не твърдо, а по-скоро меко.

С намазнени с олио длани оформете хлебче и го оставете на топло да втаса за 30 мин. до 1 час. Имайте предвид, че поради липсата на глутен, не можем да очакваме резултати като от обикновено пшенично брашно и няма да бухне много.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете 20-25 минути или до златиста коричка.

Използвайте тиквения безлутенов хляб за здравословни сандвичи, в компания с любима разядка или дип.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: