Начин на приготвяне
Нарежете тиквата на парченца и я сварете докато хубаво омекне. Извадете парченцата и ги намачкайте с вилица.
Отделете 80 мл. от бульончето от и изчакайте да придобие телесна температура - 37 градуса. Разтворете в него щипката захар и маята и оставете 5-8 минути да шупне.
Сипете в купата на миксер с приставки за тесто оризовото брашно, шупналата мая, намачканата тиква и солта.
Включете на средни обороти за около 2 минути, за да се омеси хубаво, след това започнете да сипвате царевичното фино брашно с бакпулвера и месете до получаване на гладко тесто, не твърдо, а по-скоро меко.
С намазнени с олио длани оформете хлебче и го оставете на топло да втаса за 30 мин. до 1 час. Имайте предвид, че поради липсата на глутен, не можем да очакваме резултати като от обикновено пшенично брашно и няма да бухне много.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете 20-25 минути или до златиста коричка.
Използвайте тиквения безлутенов хляб за здравословни сандвичи, в компания с любима разядка или дип.
Добър апетит!