Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Сладък тиквен хляб с крема сирене

Сладък тиквен хляб с крема сирене

Сладък тиквен хляб с крема сирене
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Сладкият тиквен хляб е изключително ароматен, нежен и мек. Опитайте!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 3/4 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 и 1/2 ч.л.
  • тиква - 1 ч.ч. пасирана варена
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • краве масло - 1/2 разтопено
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • За пълнежа
  • крема сирене - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, содата, подправките и солта се смесват и оставете настрана.

В купа се разбиват яйцата със захарта, докато побелеят. Добавят се тиквата, ванилията, разтопеното маслото и млякото. След разбъркване на порции се прибавят сухите съставки. С помощта на шпатула сместа се обърква, докато стане гладка

В друга малка купа се смесват съставките за пълнежа - крема сирене, захар и едно яйце.

Половината от кексовото тесто се изсипва в намазнена и набрашнена форма. С лъжица се прави вдлъбнатина в центъра на тестото и в него се изсипва сместа с крема сирене. Отгоре се разпределя останалото тиквено тесто.

Напълнената форма се потупва по плота, за да се освободят въздушни мехурчета в тестото.

Тиквеното руло се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 50-60 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.

Готовият тиквен сладкиш се оставя да изстине във формата за около десет минути, преди да се обърне върху решетка, за да се охлади напълно. Накрая може да се поръси с пудра захар.

Сладкият тиквен хляб е изключително ароматен, нежен и мек. Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: